Федералният съд в Кънектикът осъди Джордж Гарофано на осем месеца затвор, след

...
Федералният съд в Кънектикът осъди Джордж Гарофано на осем месеца затвор, след
Коментари Харесай

Затвор за хакера, проникнал в iCloud акаунти на звезди

Федералният съд в Кънектикът осъди Джордж Гарофано на осем месеца затвор, откакто се призна за отговорен за компрометиране на сметките на редица звезди, предава kaldata.com. През 2014 г.  Гарафано и неговите съучастници влязоха допълнително от 200 акаунта в iCloud на холивудски звезди. Те получили достъп до тях като се показали за чиновници на „ Apple “ и подвели звездите да дават потребителски имена и пароли. Сред жертвите на наказания Джордж Гарофано бяха актрисите Дженифър Лорънс, Кирстен Дънст, Кейт Ъптън и други

Защитата настояваше за пет месеца затвор и пет месеца домакински арест, само че съдията наподобява показа позицията на обвиняването, което изиска от 10 до 16 месеца зад решетките.

Прокуратурата уточни, че Гарофано е бил напълно наясно какво прави. Той е получил данни за вход и е откраднал информация (включително голи снимки) 240 пъти в границите на 18 месеца и ги е споделил с други хора. Защитата на Гарофано отвърна че той към този момент е „ помъдрял “ и няма заплаха да извърши още веднъж сходно закононарушение в бъдеще.

Гарофано е последният от четиримата извършители, които ще бъдат наказани по делото, и ще престои минимум в пандиза. Другите упрекнати ги грози най-малко девет месеца на топло, до момента в който Райън Колинс беше наказан на 18 месеца.

Навремето Дженифър Лорънс съпостави направеното от тях със полово принуждение и изиска да бъдат признати по-строги закони.

Гарофано се призна за отговорен през април и помоли за благосклонност, като сподели, че присъдата цялостен живот ще му пречи в специалността.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР